STAWOSAN 07 – krem, który działa 7 razy dłużej!

STAWOSAN 07 – krem, który działa 7 razy dłużej!

Często dokuczają nam stawy. A to wiek już nie ten, to jakiś wysiłek fizyczny, a to przebyte złamanie/skręcenie stawu. W każdym z tych przypadków ulgę przynoszą nam okłady, ale również maści które działają dłużej niż okład.

Ważny jest odpowiedni skład.

CEL: pielęgnuje, rozgrzewa, rewitalizuje skórę: kolan, pleców, barków, nadgarstków, pleców.

 

 

 

 

 

Krem laurowy Stawosan Q7 zawiera aż 7 naturalnych składników aktywnych, których źródło pochodzenia oraz jakość jest ściśle kontrolowana przez wybitnych specjalistów:

 1.WAWRZYN SZLACHETNY (Laurus nobilis L.) 

Jest rośliną drzewiastą o zimozielonych liściach, której korzystne właściwości znane były już w starożytności, a potwierdzone dane na temat zastosowania sięgają 2,5 tysiąca lat. Zawarty w jej świeżych liściach olejek eteryczny (w ilości 1-3% suchej masy) bogaty jest w terpeny m.in. w cyneol, sabinen i terpinyl oraz garbniki i gorycze, związki chemiczne o przyjemnym zapachu ziół i kamfory oraz potwierdzonych naukowo właściwościach aseptycznych. Chociaż liście laurowe są w Polsce popularną przyprawą to są one zwykle przesuszone. Większość dostępnych na rynku olejków eterycznych wyprodukowanych jest z tańszych, starych liści laurowych. Do produkcji Stawosanu Q7 użyto pełnowartościowego olejku eterycznego wytworzonego jedynie ze świeżych liści Wawrzynu szlachetnego. W rejonie Morza Śródziemnego spotkać można najlepsze szczepy tej rośliny, najbogatsze w olejki eteryczne, które pozyskiwane są w procesie destylacji. Specyfika tego procesu pozwala na uzyskanie maksymalnej ilości aktywnych składników z zachowaniem ich cennych właściwości. Aby uzyskać 2 kg olejku należy poddac destylacji aż 100kg rośliny. W związku z tym jest to olejek drogi i trudny do pozyskania, jednakże jest bardzo wartościowy jeśli chodzi o skład.

2.ARNIKA GÓRSKA (Arnica montana)

Jest rośliną stosowaną od stuleci, przede wszystkim w Europie. Z tej rośliny wytwarza się ponad 100 leków. Arnika likwiduje opuchliznę, siniaki oraz ma właściwości rozgrzewające. Aktywnymi składnikami Arniki są laktony seskwiterpenowe, flawonoidy i triterpeny. Substancje te bardzo dobrze przenikają przez naskórek, docierają do głęboko położonych warstw skórnych.

3.KADZIDŁOWIEC (Boswellia serrata)

To zioło o długiej tradycji terapeutycznej, szczególnie w Indiach (medycyna ajurwedyjska). Kadzidłowiec redukuje produkcję sebum i zmniejsza przetłuszczanie się naskórka, dzięki czemu znacząco poprawia stan skóry tłustej i problematycznej. Przyczynia się także do zwiększenia elastyczności skóry oraz  redukuje zaczerwienienia.

4.KAMFORA (Camphora)

Jest organicznym związkiem pochodzenia roślinnego. Otrzymuje się ja z drewna cynamonowca kamforowego, który wyróżnia się szerokimi właściwościami w kosmetyce jak i medycynie naturalnej. Charakteryzuje go intensywny orzeźwiający zapach przypominający ten z eukaliptusa. Olejek kamforowy ma działanie wzmacniające i rozkurczowe. Posmarowana nim skóra wyraźnie się rozgrzewa, a krążenie ulega poprawie.

5.MASŁO SHEA (Vitellaria paradoxa)

Należy do najbardziej znanych olejów roślinnych stosowanych w kosmetyce. Stosowane jest od setek lat przez mieszkanki Afryki, obecnie również kobiety z innych części świata odkrywają jego niezwykłe właściwości. Masło shea obfituje w korzystne dla skóry składniki odżywcze. Nasiona drzewa masłowego odznaczają się bardzo wysoką (nawet 50%) zawartością tłuszczów. Zapewnia dodatkowe natłuszczenie skóry oraz zapobiega utracie wody z naskórka, chroniąc tym samym skórę przed przesuszeniem. Ponadto łagodzi podrażnienia, regeneruje i zmniejsza zaczerwienienia skóry.

6.ALOES ZWYCZAJNY (Aloe Vera)

Gatunek byliny pochodzący z terenów Afryki i Azji Mniejszej. Stosowany jest przez ludzi od wieków. W naturze spotkać go możemy na Wyspach Kanaryjskich i na Madagaskarze. Cenne składniki, zawarte w ekstrakcie z aloesu to witamina A, witamina B, witamina C, witamina E, kwasy organiczne, sole mineralne - potas, wapń, fosfor, magnez, miedź czy siarka. Posiada on szereg cudownych właściwości - najważniejsze z nich to nawilżanie, łagodzenie podrażnień, pomoc przy przebarwieniach naskórka. Potrafi doskonale wnikać w głąb skóry. Pozytywnie wpływa też na mikrokrążenie, zatem pomaga zapewnić komórkom optymalną ilość tlenu i substancji odżywczych.

7.KŁĄCZE IMBIRU LEKARSKIEGO (Zingiber officinale Roscoe)

Należy do najstarszych roślin leczniczych. Posiada działanie rozgrzewające, działa regenerująco i odbudowująco na skórę. Kłącze imbiru zawiera: przeciwutleniacze, witaminy B1,B2, B9, C, E, wapń, fosfor, żelazo, magnez, potas, a do tego około 3 % olejków eterycznych. Imbir jest przyprawą o niezwykłych właściwościach, które z powodzeniem stosuje się w kosmetyce.

 

JAKI JEST NAJKORZYSTNIEJSZY EFEKT DLA ZDROWIA? – KOMPLEKSOWA KURACJA!

Do wewnątrz: Laurosept Q73

Na zewnątrz: Stawosan Q7

Stosowanie: krem do użytku wyłącznie dla dorosłych. Należy nakładać krem na cały obszar dyskomfortu 3-4 razy dziennie przez 45 dni, a następnie w razie potrzeby. Masować aż do całkowitego wchłonięcia przez skórę.

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w miejscu suchym i niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Ostrzeżenie: produkt wyłącznie do użytku zewnętrznego! Preparat testowany dermatologicznie.

Produkt należy zużyć w ciągu 2 miesięcy od otworzenia.

Dystrybutor:

NOVAFARM Mateusz Wąsikiewicz

Produkty powiązane

Krem Laurowy Stawosan Q7, 150 ml, NOVAFARM

Maść z żywokostu 150ml.

Olej żywokostowy z gojnikiem 100ml

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *