Naturalny antybiotyk – syrop z czosnkiem i miodem + przepis !

Naturalny antybiotyk – syrop z czosnkiem i miodem + przepis !

Rok 2020 przyniósł nam stare choroby, ale również nową. Wraz z początkiem roku każdy chyba chwytał się różnych możliwości na wzmocnienie podporności. Z półek sklepowych, tudzież aptek, sklepów zielarskich zaczęły znikać wszelkie witaminy: D,C, również zioła pomocne we wzmocnieniu odporności i chorobach: lukrecja, dziewanna, majeranek, tymianek, lipa.

Ludzie oblekli się w zapasy przetworzonej żywności, jedzenia w puszkach.

Tylko w przypływie tego wszystkiego, zapominamy o sposobach na choroby naszych babć, one tak leczyły bardzo dawno i jakoś naszym rodzicom nic nie jest. A teraz powinni tą wiedzę przekazywać swoim dzieciom i wnukom.

Pierwszym z tych naturalnych antybiotyków jest: SYROP Z CZOSNKU Z MIODEM. W okresie jesiennym zawsze pod ręką stoi słoiczek z przygotowaną miksturą. Gotowy do użytku.

Jest to niezwykle silny naturalny antybiotyk. Nie czuć od nas nieprzyjemnego zapachu czosnku. Możemy go oczywiście stosować tak samo podczas chorób, jak i wspomagająco na co dzień.

 

 

 

 

JAKIE SĄ SKŁADNIKI POTRZEBNE DO TEJ MIKSTURY?

Składniki:

Główka naturalnego (naszego polskiego, nie żadnego chińskiego czy hiszpańskiego) czosnku,

Sok wyciśnięty z 1 całej większej cytryny,

Kilka łyżek miodu (nie bójmy się, że czosnek zabije smak miodu, nie będzie tak) – najlepiej wybrać ten naturalny bardziej płynny: akacjowy, lipowy, wielokwiatowy, spadziowy,

Na koniec: szklanka schłodzonej, przegotowanej wody.

 

JAK WYKONUJEMY?

Ząbki czosnku obieramy, można pokroić na małe kawałki, mieszamy z sokiem z cytryny, miodem i wodą.

W letniej wodzie miód lepiej się rozpuści i nie oblepi blendera.

Następnie dokładnie trzeba mieszankę zblendować.

Przelewamy wszystko do słoika. Zakręcamy. Słoik stawiamy w ciemne i chłodne miejsce na dwie doby, składniki nabiorą mocy.

Po tym czasie przecedzamy przez gęste sitko, bądź gazę. Wlewamy do szklanego słoika, butelki.

Z racji tego, że syrop jest z naturalnych składników,  przechowujemy go w lodówce.

Pijemy jako dodatek do ciepłej herbaty, albo z ciepła wodą. Nie można go natomiast pić z zimną wodą – po co wtedy go robić i pić jak jesteśmy chorzy?

 

DAWKOWANIE:

Dorośli: 2-3 łyżeczki specyfiku na dzień.

Dzieci: 1 łyżeczka, można rozmieszać z lekko ciepłym płynem.

Dla koneserów smaków, jeżeli ktoś lubi takie słodko-miodowo-ostre smaki, można również użyć mieszanki jako dresingu do sałatki.

W przypadku przedłużającej się infekcji, zwiększamy ilość specyfiku o 1 łyżeczkę.

Produkty powiązane

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *